Ве покануваме на конференцијата „Климатска акција: Да се спречува и да се лекува“, што ќе се одржи на 21 ноември (четврток) 2019, со почеток од 10 часот, во хотел „Холидеј ин“ (сала Милениум 1).

Околу 80 средношколци и професори од неколку градови во земјава разговараа со македонскиот претседател Стево Пендаровски за справувањето со предизвиците од климатските промени и заштитата на...
pokratkite-zimi-ke-imaat-poguben-efekt-vrz-mavrovo-glavna-slika.jpg

Пократките зими ќе имаат погубен ефект врз Маврово

Пократките и поблаги зими ќе имаат погубен ефект врз Маврово. Се оценува дека зголемувањето од 2°C во средната температура до 2030 година, ќе ја помести висината на снежната покривка што го става најпознатиот ски центар во Македонија во места со висок ризик.

Партнери и поддржувачи

Најнови приказни од медиумите

Ве информираме за проблемите од животната средина и како да влијаете на
властите да најдат решенија  Сите новинарски приказни

Пократките и поблаги зими ќе имаат погубен ефект врз Маврово. Се оценува дека зголемувањето од 2°C во средната температура до 2030 година, ќе ја помести висината на снежната покривка што го става...

Сѐ почесто ќе снемува цели дрвореди и површини со шуми предупредуваат научниците кои ги следат штетните последици од климатските промени.

Борис Секирарски своето 30 годишно работно искуство како метеоролг го искористил за да создаде свој изум - уред кој налик на семафор со трепкање предупредува од поплави.

Препорачуваме

Вклучете се во нашите иницијативи, дискутирајте на нашите настани,
споделувајте ги нашите пораки

logo-footer1.png

iks logo footer

© 2019, Институт за комуникациски студии

Контакт инфо

+389 2 30 90 004       info@iks.edu.mk

Пребарај